Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 17:39 - Чимове - Засаждане и експлоатация
Автор: napravisisam Категория: Изкуство   
Прочетен: 853 Коментари: 1 Гласове:
1



Чимове - Засаждане и експлоатация  
image Подготовката на почвата е подобна като процедурите при засяване Чимът би трябвало да се посади на добрe подготвена почва. Подготовката на почвата включва: пригладете добре, освободете от плевели, трева, скали, и другите остатъци. На места ако е необходимо може да се изкопае почвата, ако има голяма разлика в нивото. След което изорете с гребло, но почвата не би трябвало да бъде твърде рохка. Ако има неравности те ще се видят много явно след посаждането на чима. Когато свързвате чимовете с пътечка или алея не забравяйте да поставите чимовете с 2-3 сантиметра по-ниско. Напояване преди да посаждане Почвата трябва да се промие задълбочено 24 часа преди посаждане на чима. Защото е трудно да се напои основната почва след като вече сте поставили чимовете. Ако почвата не е промита добре, ще изпие влагата от чима и тогава чимовете може да не прихванат.
image Съхранявайте чима на сянка под добър подслон Чима е нетраен продукт. Той гние бързо когато се съхранява при високи температури. Поради тази причина би трябвало да засадите чимовете незабавно след като ви ги доставят. Чимовете който ще поставите последни би трябвало да се съхраняват на сянка за да се намали изсушаването. Ако чимовете изглеждат сухи незабавно ги освежете с лек душ. Засаждане на чимовете Вашата работа ще бъде по-леснa ако засаждате чимовете от най-дългата права граница. Ако вие садите чимовете в с припокриване ( както се редят тухлите ), границите няма да се виждат значително. Крайщата могат да се оформят с лопата или с нож. Място за паркиране може да се оформи като се подредят плочи върху чимовете, обаче избягвайте това веднага след посаждане на чимовете Контактът между почва и трева помага за добро вкореняване Торфът по-лесно ще пусне неговите корени в почвата, когато има добър контакт между чима и почвата. Нежният натиск върху чима може да бъде полезен. Големите натиски върху посадените чимове трябва да се избягват, защото те носят повече вреда отколкото полза. Полейте моравата веднага след засаждане.



Гласувай:
1



Предишен постинг

1. анонимен - bWKzdeDqTnLEv
01.11.2012 20:12
k0csi2 <a href="http://qgkzrridisdg.com/">qgkzrridisdg</a>, [url=http://gvfbqmqyblgu.com/]gvfbqmqyblgu[/url], [link=http://tyshatgftpml.com/]tyshatgftpml[/link], http://uzlolthiaobs.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: napravisisam
Категория: Хоби
Прочетен: 39661
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Спечели и ти от своя блог!
Архив